📍南丫岛-Terracotta Lamma @terracottalamma 话说今次已经系二访嚟呢一间位于南丫岛嘅地中海菜餐厅✨第一次嚟嘅时候撞正厨房闩咗门 净系得Happy Hour 今次终于试到佢哋嘅菜式😍👍🏻真心好有质素!🐑Lamb Picanha 羊仔臀盖肉 $250本身自己真系好怕食羊肉 因为好惊会食到羊扒嘅骚味🥲但系呢间嘅羊肉超好食! 肉质好嫩滑✨👍🏻🔥🔥🐙Grilled Octopus 烧八爪鱼 $230另外烧八爪鱼🐙嘅外皮都烧到好香脆 而入边呢就保留到八爪鱼本身嘅弹牙口感!✨👍🏻旁边仲配埋一啲薯仔粒 大家都可以点底下嘅🍅🍅蕃茄回乡酱作调味~~🐓Roasted Chicken 烧春鸡 (半份$180 一份$320)因为我哋怕食唔晒嘅关系 所以就叫咗半份嘅烧春鸡!✨🐓呢一个等嘅时间会比较耐 因为佢系即叫即刻嘅!开埋底下嘅青酱同埋青椒食都几夹!另外佢哋嘅前菜都好好食 喺片度冇特别介绍 我会写喺下边等大家都可以叫嚟试吓😋😋👇🏻👇🏻: - 🍟Spiced fries $50- 🥔Roasted potatoes $50- 🫓Grilled Za'atar Pita $30pp‼️

🐑Lamb Picanha 羊仔臀盖肉 $250

🐙Grilled Octopus 烧八爪鱼 $230

- 🍟Spiced fries $50
- 🥔Roasted potatoes $50
- 🫓Grilled Za'atar Pita $30pp

‼️不过大家去之前记得一定要上网book位 如果唔系咁远水路去到 摸门钉就唔好啦🚪
————-
📍南丫岛-Terracotta Lamma