2015-04-20
于晚饭时间同女友入坐米线阵 餐厅内坐位人客不多 侍应的服务亦不太差 当我们点单既时候 发现餐牌可选既食物不多 由其是它的米线自由配 $23会包一款特色汤底+芽菜+韭菜+腐皮+米线 虽然有配𩠌选择 但每款都要额外加钱 价钱$5-$7 我们最后叫了两个米线自由配 当我们额外想叫豆卜、炸酱及金菇亦没有 所以便简单选左番茄汤底同玩命辣汤小辣 两碗都走韭菜可怕的事是落单后不足一分钟 两碗既米线就送到我们既枱上 碗就大大碗但分量就少得可怜 而且汤亦好多 但完全是淡而冇味 仲难食过自己系屋企煮斋米线 其后我女朋友更发现碗中冇左餐中附送腐皮 之后追问侍应 她俾左一个神回:今日卖晒 。 咁落单既时候其他侍应又唔清楚地讲解今日冇咩 反而要我地自己揾出餐厅冇咩食 令我完全接受唔到 60蚊食两碗米线 虽然平 但汤多味淡 配菜少及难食 米线质感差 总言之米线阵好难食 睇到依个食评就咪去食 情愿食m记仲好食过佢