2018-05-21
木台木凳木地板,配以红砖墙同柱身,再加上假草修饰;正午时份o黎到,阳光从远处o既落地大玻璃渗入o黎,好有田园气息!农场里的小鸡,等住俾我食落肚啦!o黎到炸鸡店无理由唔食炸鸡,见佢一set 炸鸡达人($88 未加一下同) 已经有晒平时单独卖o既七只味,呢个当然系我地首选。另外我朋友本身都钟意食韩国年糕,所以亦点o左一份芝士炒年糕伴拉面($68)。原来个炸鸡达人系好似拼盘咁上的!一格格咁,一格一只味,而九格入面净番o个两格就附送o左d 沙律。呢七只味由白色o个pat 酱开始逆时针数,对番menu 分别系白郡主、蒜香酱油、初雪、招牌、大葱、大韩厨师同埋韩式甜辣炸鸡。所有鸡件都无骨,食o既时候我就选择由招牌食起喇,可以先食出炸鸡o既原味。原味因为块皮无沾上酱油,所以特别脆口。初雪系沈o左芝士粉,同出面食开o个d 一样咁甜漏。个人觉得白郡主个酱真系几特别,最初以为会唔会系沙律酱,但原来系韩国乳酪来的!系真系几好味呢个。个拉面几大份,$68 好抵食!铁板上的热辣辣,半溶芝士甜度好高,年糕同d 鱼蛋片都几烟韧。不过要留意佢比较辣,menu 辣度有半条同一条辣椒之分,呢个属于一条,但我谂起码实际上值两
个拉面几大份,$68 好抵食!铁板上的热辣辣,半溶芝士甜度好高,年糕同d 鱼蛋片都几烟韧。不过要留意佢比较辣,menu 辣度有半条同一条辣椒之分,呢个属于一条,但我谂起码实际上值两条,even 粒肉肠都系酱爆丸,有辣酱o系入面~
午餐包埋o野饮,我地两个都叫柚子,朋友叫热柚子茶,我就加$15 配o左柚子味nene soda。呢个电灯胆设计系几过瘾,等我快d 影张相o厄个like 先!