2022-07-18
闲日2pm去到,舖入面有空枱,舖外有4-5组客人等外卖。我打算买外卖返屋企食,去到收银处,有一位客人正在落单,等候期间,打算叫咸牛肉蛋治,同埋豉油皇鸡翼,轮到我果阵,同收银员讲想叫外卖,佢一黎就话外卖要等,因为依家系繁忙时间。个态度感觉唔想做外卖生意咁,明明舖面唔算忙,问佢要等几耐,佢话最少15-20分钟,我话ok照落单。之后等左15分钟就攞到外卖,咁啱我个外卖出黎果阵,另一位客人问’’又话冇外卖嘅,点解佢有?’’原来已经暂停左外卖,果阵系2:20pm。返到屋企打开外卖盒一睇,我明明叫左咸牛肉蛋治,但佢俾左鲜牛肉蛋治我,果下真系无言,睇返张单,冇入错机,系咸牛肉蛋治!蛋治一攞上手已经散散地,味道一般。豉油皇鸡翼味道偏咸。失望,唔会有下次!