餐厅: 城中鴨子
资讯:

2019-05-18 837 浏览
🔥又再次黎到成日晚晚爆场嘅片皮鸭之地 - 城中鸭子 (前几次帮衬都未改名,仲系’美中鸭子’)。骤眼睇,餐牌有少少改左🤔而普遍食品都加左价,唔知质素如何?🔥先黎个酸辣汤 $58🔥够酸够辣,开胃醒胃。汤嘅质地几好,竭之余,但又保持到应有流质质感。配料都足,啖啖有咬口🤪🔥田园虫草花炒翡翠苗 $118🔥好清新嘅田园感觉,炒得刚好,爽口但唔会有清草味,只系略嫌太油。🔥墨汁炸酱面 $78🔥食完成口乌捽捽,配上炸酱肥猪肉、蒜头、葱,系重口味之选🤣好在有青瓜丝中和一下,其实不错!🔥烤北京填鸭 $180半只🔥主角压轴登场,鸭嘅份量比以前少左,但都其实唔系少。鸭皮烤到香脆,肉质亦做到嫩口,丰油香。而面皮则比以前薄左,滞腻感减低左。🔥烤鸭整体上比以前好食,主要皮薄左,馅就继续靓😋Feast Level: 🔥🔥🔥🔥/5

🔥先黎个酸辣汤 $58
味道弄堂酸辣汤

🔥田园虫草花炒翡翠苗 $118
田园虫草花炒翡翠苗

🔥墨汁炸酱面 $78
墨汁炸酱面

🔥烤北京填鸭 $180半只
烤北京填鸭

🔥烤鸭整体上比以前好食,主要皮薄左,馅就继续靓😋

Feast Level: 🔥🔥🔥🔥/5
味道弄堂酸辣汤