肥仔系朱口力爱好者,所以当我知大坑有间以朱古力做主题嘅餐厅即刻带肥仔去试吓🍫哩间餐厅叫「CHOKOHOOD」位于大坑,环境宽敞阔落,而且楼底好高,空间感十足😚橙红色嘅门口亦都非常打卡able❤️餐厅主打系唔同产地嘅可可,甚至会将可可入肴🍫非常特别😚而今日我同肥仔系食佢嘅afternoon tea 🫖 $248/@ 包一杯$58以下饮品🍫 最低消费两位起✨ 红桑子朱古力挞配时令水果 红桑子同朱古力混合得好好😌红桑子嘅酸配合朱古力嘅甜,酸酸甜甜,好好食✨ 巴马火腿黑醋汁牛角包三文治牛角包🥐松脆香口,配上巴马火腿,香口惹味✨香蕉朱古力焦糖脆饼批香蕉有咬口,配埋焦糖脆脆口感十足✨ 伯爵红茶朱古力焦糖炖蛋伯爵红茶香浓突出但又唔会盖过朱古力味,加上炖蛋口感软淋淋咁,我最钟意食哩个🤤✨三文鱼西兰花法式咸批三文鱼嘅咸味好开胃,加埋西兰花更健康美味✨糖渍橙粒朱古力粒松饼 配 香橙柚子果酱非常有惊喜嘅松饼,啖啖香橙味游走系松饼内,必须点埋香橙柚子果酱🍊令整个松饼味道更加提升✨ 菲律宾 Auro 70% 同一般系出面饮嘅朱古力好唔同🤤少咗奶香但多添朱古力嘅甘味🍫每一啖好似真系食紧一去朱古力咁,令人回味✨ Bl

✨ 红桑子朱古力挞配时令水果

✨ 巴马火腿黑醋汁牛角包三文治
牛角包🥐松脆香口,配上巴马火腿,香口惹味

✨香蕉朱古力焦糖脆饼批
香蕉有咬口,配埋焦糖脆脆口感十足

✨ 伯爵红茶朱古力焦糖炖蛋

✨三文鱼西兰花法式咸批
三文鱼嘅咸味好开胃,加埋西兰花更健康美味

✨糖渍橙粒朱古力粒松饼 配 香橙柚子果酱

✨ 菲律宾 Auro 70%

✨ Black
入口醇厚,唔酸,带果仁味❤️风味十足