2021-06-04
今日去到铜锣湾一间手工啤酒专门店 The Madhouse🎪 食下Fusion菜,饮下手工啤头先同朋友梗系嗌咗手工啤同Appetizer先~Fierce XNZBC All Gose South🍺带有香浓果味嘅酸啤,好有wheat味🌾 因为我唔系好食得酸所以呢杯系朋友嗌嘅,但我试咗啖都觉得系好香,如果钟意算啤嘅朋友一定钟意😍Neonotic Auntie Apple Cider🍺 酒精浓度唔高嘅Apple cider好易入口,啱晒女仔饮~ 同样果味都好香🍎 同出面饮到嘅Apple Cider系完全唔同㗎🌟Appetiser叫咗 Braised Platter,拼盘入面有卤水豆腐,卤水鸡翼,卤水猪耳,同埋卤水鸭肾😚 估唔到卤水都同人做得咁出色~Main就叫咗香煎海鲈鱼柳配西西里汁🐟同埋香煎原只春鸡扒配烟肉洋葱汁🐓鱼柳好新鲜冇腥味,春鸡都好嫩滑多汁~两个都同样做得好出色,份量好大,呢个价钱来讲其实好抵食😋 最钟意就系佢除咗一碗迷你沙律之外,仲芋泥嚟做伴碟,感觉好新鲜😊
头先同朋友梗系嗌咗手工啤同Appetizer先~
Fierce XNZBC All Gose South🍺
Neonotic Auntie Apple Cider🍺
鱼柳好新鲜冇腥味,春鸡都好嫩滑多汁~