2019-07-03
呢间店舖系一间釜饭专门店🤩,门口同装潢非常日式,之前一直好想试咖喇,终于有一晚同朋友去食喇😆~好几个釜饭我都想试,最终就点咗 !·釜饭系点餐后至开始烹调蒸煮👨🏻🍳,制作需时。所以店员会先端上晚饭时段跟餐嘅开胃小食—— ,用左唔同颜色嘅小碟盛载,卖相好吸而且十分醒胃,令人食欲大增🤤!包括:、、...仲有足料嘅 ,入面有黑松露、三文鱼籽🐟、蟹肉🦀、虾🦐、冬菇片,非常鲜味👍🏻!·主角出场—— !打开盖就闻到阵阵饭香~饭上面铺满三文鱼肉,仲有三文鱼籽🤤!三文鱼肉比想像中鲜嫩同juicy☺️,而饭本身用过少少酱汁调味,加上吸收埋三文鱼嘅鲜味,味道出色😋。重点就系...食到最后嘅 喇😍,我觉得系成个釜饭嘅精华所在,食完好满足😌!·✨妹猪仔👧🏻💬: 店舖地方唔大,感觉坐得有啲迫。如果怕迫夹嘅朋友,就要忍耐一下喇💁🏻♀️!·而价钱方面虽然偏贵🙈,大约HKD$185左右 (计埋加一),但三文鱼同饭嘅份量比预期嘅多😆,饭亦做到粒粒分明,加上前菜小食同饭焦吸引,都算食得过😝~·另外要留意,前菜开胃小食 于晚饭时段系跟餐,但下午时段就需要HD$28追加。
釜饭系点餐后至开始烹调蒸煮👨🏻🍳,制作需时。所以店员会先端上晚饭时段跟餐嘅开胃小食—— [六味前菜🥗],用左唔同颜色嘅小碟盛载,卖相好吸而且十分醒胃,令人食欲大增🤤!
主角出场—— [鲑鱼釜饭🐟🍚]!
另外要留意,前菜开胃小食 [六味前菜🥗] 于晚饭时段系跟餐,但下午时段就需要HD$28追加。