2014-06-27
我最钟意去新地域,咁岩同朋友去完元创方,想搭下叮叮,所以黎左坚尼地城。见到呢间印度野,又唔系成日食,所以去试下。一行四人叫左个四人餐,餐厅好好,因为有D非SET菜式想试,店员都俾我地转呀免费前菜,个个辣辣地既脆片,几醒神!另外个个炸菜饼,新鲜,之前食过既印度餐厅只会送脆片,呢间好好!咖哩角,皮簿料靓!印度菜必食既簿饼nann,此nann特别外干同内松软,店员话系用泥炉烤制,之前睇d旅游节目话泥炉烤制既更加可以保存簿饼既水份!我食唔惯呢个香米,因为较长身,缺少口感,但带有清新香味。最钟意既一道菜,上桌时芝滋ja ja声,香气四溢!烧春鸡肉好软,一D都唔un,而且富肉汁,但又香口!D菜吸左鸡既香味,都好好味!芝士波菜食落芝士味唔系好劲,但会一粒粒既芝士,芝士质地系较似mozarella咁既,成道菜唔会话好腻,但好creamy咁!牛油鸡咖哩,鸡肉滑!牛腩好稔,好入味,无雪味at all!坐电车既高,真系坐远d,分分钟发掘到绝世美食!
见到呢间印度野,又唔系成日食,所以去试下。 一行四人叫左个四人餐,餐厅好好,因为有D非SET菜式想试,店员都俾我地转呀 免费前菜,个个辣辣地既脆片,几醒神!
另外个个炸菜饼,新鲜,之前食过既印度餐厅只会送脆片,呢间好好! 咖哩角,皮簿料靓! 印度菜必食既簿饼nann,此nann特别外干同内松软,
店员话系用泥炉烤制,之前睇d旅游节目话泥炉烤制既更加可以保存簿饼既水份! 我食唔惯呢个香米,因为较长身,缺少口感,但带有清新香味。 最钟意既一道菜,上桌时芝滋ja ja声,香气四溢!
烧春鸡肉好软,一D都唔un,而且富肉汁,但又香口!
D菜吸左鸡既香味,都好好味! 芝士波菜
食落芝士味唔系好劲,但会一粒粒既芝士,
芝士质地系较似mozarella咁既,
成道菜唔会话好腻,但好creamy咁! 牛油鸡咖哩,鸡肉滑! 牛腩好稔,好入味,无雪味at all!
坐电车既高,真系坐远d,分分钟发掘到绝世美食!