2018-07-01
本来好期待呢间文青cafe,希望同朋友上黎食啲野放松一下,但失望了。一入门口就有店员问我地几个人,我地讲左三个人,佢带我地入去就话随便坐,系有几张空枱,但全部都系得两个位...我地三人企定定系度,店员都冇理我地,最后系咁岩有人走我地先有位。(店员麻烦带位,揾位唔系客人做)餐牌唔写价钱,要行去点餐先知,唔方便。而且之后要客人自己取餐,仲要逐样逐样拎,要不时听住柜枱嗌飞「10号杯茶拎得」、「6号个蛋糕攞得」,嘈过水吧。食物劲贵!劲贵!虽然预左cafe坐得耐啲收贵啲都正常。三文鱼茶渍饭set 92都过得去,虽然上茶时漏左两杯茶...但整体味道还好。但豆腐芝士蛋糕小小一件竟然要50蚊,豆腐味不错,但口感太粗糙,好「杰」。水信玄饼都要50蚊,似山楂味,加了黑糖,酸酸甜甜,口感与软身的jelly/海燕窝无异。最后星期六下午非常多客人,见到有人系入面不断转地方影相打卡,东坐下西坐下,完全冇腾空间给外面等待的客人。建议繁忙时段设用餐时间。最后,猫猫🐱好可爱,环境优美,但太多人喇,千万唔好星期六日黎。
(店员麻烦带位,揾位唔系客人做)
餐牌唔写价钱,要行去点餐先知,唔方便。