2018-11-17
咁啱系湾仔开完会, 经过想试好耐嘅一幻,就叫埋系附近返工嘅男友一齐食啦。 平日中午12点半左右到达,唔驶等位直接入得。我呢啲重口味鬼本身想拣浓厚豚骨汤底,但男友话之前试过拣浓厚会搞到个汤完全无虾味。咁唯有拣返适量盐味粗面啦。落order之后等咗大约15分钟就有得食啦,上台卖相唔错,热辣辣嘅蒸气浮起 碗上,啱晒而家入秋嘅天气。一幻主打虾汤,我觉得算系系日式拉面来讲几特别嘅汤底,而且汤味浓郁。老实讲,我本人对虾味并唔系特别钟情,但系都食到lamlam脷。至于拉面质地就正正常常啦,不过经过反覆试验,我发现自己都系钟情于幼面多啲,下次再有机会,可能会试下佢个幼面先。不过呢个汤底的确唔系属于清淡系列,所以就唔系人人都钟意食啦。总括黎讲,系唔驶排队嘅情况下,一幻拉面都系值得一试嘅。
总括黎讲,系唔驶排队嘅情况下,一幻拉面都系值得一试嘅。