2019-09-24 487 浏览
近排都好忙 😥好少时间可以放假𠮶阵好好咁样relax下 🤦🏻‍♀ 平时一放假最钟意去揾唔同嘅coffee shop坐下chill下 发下呆咁就一日🤣今个星期六终于有时间啦😝见好耐冇去过PMQ 点知一去就比我发现左原来% arabica喺𠮶度开咗新分店!!😳同佢西环𠮶间总店?感觉好唔一样呢间有啲小清新嘅感觉☘🌿仲多咗好多座位添🥰除咗外面多咗啲草草🍀🌿 里面嘅装修同佢一贯嘅风格一样 都系行简约 纯白为主⚪望落真系好舒服😌由于佢主力都系买咖啡 所以Menu都主要系介绍唔同咖啡豆我同我男朋友都系好钟意饮斋啡/Americano 所以就叫咗一杯single origin黎试下☕另外个staff recommend我试下佢地嘅Spanish latte 佢话系落咗炼奶 我见几特别就试吓啦🤔😊先讲single origin americano, 佢哋系用Ethiopia嘅咖啡豆 但有果香嘅呢只咖啡豆带有好微微嘅酸 淡淡地 好易入口 最尾有少少回甘 饮落去好舒服 岩啲岩岩开始学饮斋啡嘅人 因为一般人会觉得好苦好似饮苦茶 🤔我同男朋友都好钟意 不过如果要提神黎讲 我哋就觉得唔够stron
今个星期六终于有时间啦😝

同佢西环𠮶间总店?感觉好唔一样
呢间有啲小清新嘅感觉☘🌿仲多咗好多座位添🥰

由于佢主力都系买咖啡 所以Menu都主要系介绍唔同咖啡豆

呢只咖啡豆带有好微微嘅酸 淡淡地 好易入口
最尾有少少回甘 饮落去好舒服 岩啲岩岩开始学饮斋啡嘅人
因为一般人会觉得好苦好似饮苦茶 🤔
我同男朋友都好钟意
不过如果要提神黎讲 我哋就觉得唔够strong🤣因为我哋系咖啡精😝
整体来讲我会比四粒星😌

Spanish latte 系用咗Japan arabica blend
第一个比我嘅感觉系 哗会唔会好甜😥
点知饮落去比我想像中感觉好
饮落去好滑 感觉几creamy 而炼奶味唔会抢晒咖啡豆嘅味
同佢介绍一样 呢只blend都几strong
最尾啲咖啡味会涌出黎 🤣🤣
钟意饮开甜啲 / latte嘅我都会推介呢款!
个人来讲我冇咁钟意甜 所以我比三粒半星🥰

PS. 佢哋好似转左只纸饮管 🤔冇咁易烂 但仍然系环保 抵赞👍🏻
2019-09-21
  • single origin americano