2024-07-15
经过兆万有间播住韩文歌嘅舖头,搞到我即时心血来潮想食韩国嘢,即刻喺附近揾下有冇韩国餐厅,原来喺隔离街就已经有,门口嘅装修同埋入到去都好有韩国feel,谂起以前成日去韩国旅行,劲挂住明洞呀、东大门啲炸鸡、炒粉丝同埋泡菜煎饼,点知呢度竟然有个2️⃣人套餐$228满足晒我呢3️⃣个愿望,好似阿拉丁神灯💡💡💡📌亚之妈炸鸡半只今次拣咗牛油蜜糖一啲都唔会太甜,而且炸鸡外脆内软,仲要系我最钟意嘅鸡胸,一啲骨都冇,啱晒我呢啲懒人,唔钟意𦧲骨🦴。仲要有成半只啱晒两个人食👍🏻📌泡菜煎饼煎饼可以拣泡菜或者海鲜,而今次我哋就拣咗最original嘅泡菜煎饼,煎饼每啖都食到大大块嘅kimchi,厚厚煎饼煎到外脆内软,而且店舖劲细心切到细细块,方便入口,食到keep返住个仪态😍📌辣猪肉炒韩国粉丝每啖嘅炒粉丝都好Q弹,烟烟靭靭,配上好多嘅辣猪腩肉,猪肉嘅肉汁加上韩国酱汁连埋一啖炒粉丝,简直系绝配💞📌蓝天乳酸梳打🌊🏞️+$8同蜜桃乳酪沙冰🧊🍹+$18大大杯颜色鲜艳,打卡非常吸精,夏天消暑一大乐趣🥂P.S. 仲有泡菜同芽菜做前菜💸$254📍SUN HARU (威达商业大厦)旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦地下E及F号舖#SUN
📌亚之妈炸鸡半只
📌泡菜煎饼
📌辣猪肉炒韩国粉丝
📌蓝天乳酸梳打🌊🏞️+$8同蜜桃乳酪沙冰🧊🍹+$18
大大杯颜色鲜艳,打卡非常吸精,夏天消暑一大乐趣🥂
P.S. 仲有泡菜同芽菜做前菜
💸$254
📍SUN HARU (威达商业大厦)
旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦地下E及F号舖
#SUNHARU