2019-09-25 28 浏览
其实之前成日行过都想试,不过一直都无机会今日路过见有位就同宝宝黎左试~里面既环境都有怀旧设计既红色灯罩虽然睇落舖头唔算大 但其实都有10张枱meun 野食选择唔算好多但就各式各样都有咁面类就一定要试下 但另外我就想试多d小食 因为唔钟意食正餐😂所以宝宝share一个面 再叫d小食我仲留意到有外国游客黎到 佢地有提供英文menu都几贴心 其实我地系好奇英文店名系咩🤣我地叫左个牛腩捞面, 牛腩既数量好多 而我地拣左粗面 面质口感好d~食落唔会林 仲配埋个汤 可以一齐食~牛腩几好食 又够林另外仲叫左三款小食因为见到个名已经好想试嘅 芝士蘑菇鸡翼食落个馅好多蘑菇 而且芝士味都几重 呢个我最推荐其他两个 就系炸虾饼 同 章鱼丸因为佢嘅小食碟底都有一块吸油纸 所以食落唔会太油虾饼个皮炸得岩岩好 而章鱼丸个感觉就有d似鱼蛋咁 如果有配埋沙津酱应该会更好食~仲有个油菜 因为食太多肉都要平衡下唔油 而且蚝油多好够味~另外就叫左一杯雪糕红豆冰宝宝特登问一问系用花奶定椰奶 因为我唔系好钟意椰汁味 好彩 佢呢个都系花奶黎~雪糕溶左其实好重云呢那味😂偏甜 但好饮 d红豆可以再林d就更好~最后个香芜船本身几期待但
其实之前成日行过都想试,
不过一直都无机会
今日路过见有位就同宝宝黎左试~

里面既环境都有怀旧设计既红色灯罩
虽然睇落舖头唔算大 但其实都有10张枱

meun 野食选择唔算好多
但就各式各样都有咁
所以宝宝share一个面 再叫d小食

我地叫左个牛腩捞面,
牛腩既数量好多 而我地拣左粗面 面质口感好d~
食落唔会林 仲配埋个汤 可以一齐食~
牛腩几好食 又够林

另外仲叫左三款小食
因为见到个名已经好想试嘅 芝士蘑菇鸡翼
食落个馅好多蘑菇 而且芝士味都几重 呢个我最推荐

其他两个 就系炸虾饼 同 章鱼丸
因为佢嘅小食碟底都有一块吸油纸 所以食落唔会太油
虾饼个皮炸得岩岩好

仲有个油菜 因为食太多肉都要平衡下
唔油 而且蚝油多好够味~

另外就叫左一杯雪糕红豆冰
宝宝特登问一问系用花奶定椰奶
因为我唔系好钟意椰汁味 好彩 佢呢个都系花奶黎~
最后个香芜船本身几期待但因为卖哂无得食
唯有一次有机会再试

临走先见到有活动可以送汽水!!
不过已经太饱🙈

整体虽然食物款式都唔算好多 但各样都唔差