2020-01-18 720 浏览
第一次去呢间餐厅,我哋就花咗少少时间,首先要揾佢身处嘅商场仔个入口,而餐厅就藏身在呢个商场仔嘅最深处。餐厅唔算好大,午饭时间已经坐满人,要排队等位,内里嘅装修好有印度色彩,呢度嘅平日嘅中午套餐好简单,得几款玛沙拉/咖喱嘅选择,配naan或饭,有个是日餐汤,但唔包饮品,价钱$65,另外佢有行政午餐供应,特式印度烤肉料理/特式印度蔬菜料理,似大集烩,有3款唔同嘅咖喱,乜都有啲,包饮品,分别$80同$75,骤眼见餐厅入面大半数人都拣呢个。不过我今次净系叫咗个玛沙拉鸡肉套餐食,店员首先奉上是日餐汤,个餐汤系奶白色,有少少辣口,似加咗姜/香茅,几特别。Masala系一种综合香料,由唔同嘅香料炒香磨成粉末而成,常见于印度料理。呢度嘅玛沙拉酱汁香味浓,易入口,开始食时唔觉辣,但越食会觉得越嚟越辣,不过辣嘅程度对于唔太食得辣嘅我都接受到。而值得一赞嘅系套餐配嘅naan,每人两块,奉上时仲热辣辣,而且好软熟。

玛沙拉鸡肉

2020-01-17