2023-10-02
喺红日嘅下午茶时间,突然心血来潮想试吓,食一直都好出名嘅甜记饺子🥟下昼两点几三点嚟到,即使都已经过咗食饭时间,都依然仲有人排队,令我更加期待呢间饺子店嘅饺子,到底系几咁受欢迎🙈今次我就嗌咗$48 10只汤饺子🥟(5只椰子冬菇云耳猪肉饺子+5只粟米芝士鸡肉饺子)嚟试吓😜🥔蕃茄薯仔汤味道清淡,而且饺子上面放左啲仲有啲薯仔蓉,饮落去感觉好清新,好有自家汤水嘅感觉👍🏻🥟椰子冬菇云耳猪肉饺子🥟椰菜同埋云耳口感爽脆,食落去索索声,加上冬菇同埋猪肉碎,令口感更加丰富☺️🥟粟米芝士鸡肉饺子🥟咬落去,啲芝士都已经溶晒,所以有好浓嘅芝士味,再加上甜嘅粟米同埋松软嘅鸡肉,令到个味道更加丰富,食五只都唔觉得腻😛🌶️辣菜脯仲有就系免费嘅辣菜脯!每一台都有一樽辣嘅菜脯,可以俾我哋拣想食几多☺️大大粒菜脯,无论系单食,定配埋饺子食,都系令人咁开胃🤤$48可以食到10只大大粒饺子,都令人几满足😚
🥔蕃茄薯仔汤
10只汤饺子