2022-02-26
📍 和将居酒小厨 上星期同朋友去左将军澳附近 见到呢间餐厅性价比都算高☺️ 就决定试吓~我地当日近中午时间到餐厅 都见到都有唔少客买外卖或堂食 所以等候时间对于我哋黎讲有啲长😣 -滑蛋鳗鱼叉烧配白饭 $70鳗鱼配鳗鱼汁一流😋 捞饭一流👍🏻滑蛋size适中 食落口感好滑身🥰 叉烧都好大块 肥瘦适中 食落口感唔错🥰日式照烧三文鱼扒帆立贝配汤乌冬 $90三文鱼扒都几大件同厚身🥰 食落口感唔会油腻👍🏻帆立贝就有三粒 虽然唔系好大粒 但食落鲜甜🥰如果饭同乌冬二选一 小编一定拣汤乌冬!乌冬食落去好弹牙同滑😍日式照烧鸡扒吉列带子配汤乌冬 $60照烧鸡扒份量都唔少 食落去口感唔错👍🏻吉列带子咬落去外脆内软😋 仲有配一啲沙律菜 更开胃😆烟三文鱼意式三文治套餐 $55意式三文治包皮咬落去好脆😍 中间夹住薄身烟三文鱼、蕃茄、酱汁同生菜等🥰食落去一啲都唔干 咸咸甜甜🤤日式饺子3只 +$15可以套餐优惠价+$15 就可以有三只日式饺子🥟饺子都几大只 食落去外脆内软 馅都有唔少👍🏻炸章鱼丸 5粒 +$20呢个炸章鱼丸口感几特别😋 有满满嘅紫菜铺面咬落去食到唔少章鱼粒🐙 食落去好弹牙 推介大家试吓!吉列猪扒 +$20
滑蛋鳗鱼叉烧配白饭 $70
可以套餐优惠价+$15 就可以有三只日式饺子🥟
饺子都几大只 食落去外脆内软 馅都有唔少👍🏻
炸章鱼丸 5粒 +$20
呢个炸章鱼丸口感几特别😋 有满满嘅紫菜铺面
咬落去食到唔少章鱼粒🐙 食落去好弹牙 推介大家试吓!
吉列猪扒 +$20
食落去外脆内软 猪扒肉质唔会太肥🤤
日式芝士蛋糕 +$20
芝士蛋糕Size唔系算好大件 但系食落去芝士味好浓郁 几好食😋
大家睇完我哋嘅食评之后 想试嘅话可以参考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ☆
回头率:★ ★ ★ ★ ☆
抵食指数:★ ★ ★ ★ . 5
地址:将军澳唐俊街18号The Parkside Mall地下G02B & G05A号舖