2019-04-09 1020 浏览
有日见到人story post咗呢间美味坊嘅早餐,佢话好好食,于是我就决定呢日上九半之前嚟到佢身处嘅石塘咀熟食中心去食个早餐lol同𠮶个story作者一样,我都叫咗个早餐B(因为好似好特别),侍应姐姐话要等20-30分钟,我即刻「哗」咗出声,佢话因为所有嘢都系即整嘅,所以要耐啲。咁我上堂迟到都得嘅hehe,所以就照等~等咗15分钟度就到喇~早餐B($36)- 奄列(火腿/白菌/芝士)- 自制薯饼- 厚多士- 餐饮 (冻饮唔使加钱!)厚多士上面搽咗牛油,都几香~重头戏:奄列同自制薯饼!奄列入面有齐火腿、蘑菇、芝士,虽然未至于话拉丝,但芝士味都有,其他料都好足,相当高质架!自制薯饼好大块,比起传统嘅薯饼,佢仲加咗面粉之类嘅嘢,所以啲薯仔粒会无咁易散开~味道好似冇乜,所以加咗少少盐,好味!本身睇个menu觉得呢个餐嘅份量好少,但食到一半就觉得饱,所以$36系唔错嘅价钱!会去开附近嘅你都不防试下呀!menu:

同𠮶个story作者一样,我都叫咗个早餐B(因为好似好特别
等咗15分钟度就到喇~

自制薯饼;奄列
厚多士
餐饮
早餐B($36)
- 奄列(火腿/白菌/芝士)
- 自制薯饼
- 厚多士
- 餐饮 (冻饮唔使加钱!)

厚多士上面搽咗牛油,都几香~
重头戏:奄列同自制薯饼!
味道好似冇乜,所以加咗少少盐,好味!

会去开附近嘅你都不防试下呀!

menu: