2011-11-26
一早订左飞去睇原定尾场 - 何诗菇既舞台剧所以一路都谂紧同友人食咩见到呢个团购优惠系铜锣湾咁岩友人又岩食所以就决定系呢到食其实之前食木槺布甸个阵黎过呢边不过因为系同另一位友人同埋唔同路线行过黎再加上舞台剧演出既时间比较早所以就约左友人六点半等由于友人迟到,所以几惊赶唔切去睇(舞台剧唔迟得架!!)快步行过去,发现舖头除左几个侍应外一个客仔都无难怪要做团购去吸引人黎啦(依家仲做紧第二轮团购优惠,有兴趣大家去揾下啦)因为无人既关系,所以我地拣左近行人路既窗口位坐我同友人一早决定左食咩面(本身有四个选择:招牌虾籽捞面、红油猪颈肉捞面、姜葱鸡丝捞面&沙嗲肥牛捞面)虽然家住深水埔,有间食虾籽面既舖头但系一直都未试过虾籽捞面,所以见到有呢个选择既时候就毫不犹豫拣左呢个饺子原来有好多款架,友人拣左韭菜,我果个普通得济,已经唔记得lu(无记性既人!)都等左好几分钟先至有野黎先黎既系饮品我既系冻奶茶,友人既系热饮一贯茶餐厅既水准不过热饮就比平时饮到既大杯啲跟住上枱既系我地既主菜就咁睇,其实份量系比较少特别系友人既红油猪颈肉捞面(注意:友人系未动筷架)再加上系写呢篇食评既时候,去番团购个网睇番啲名一睇之下先
所以一路都谂紧同友人食咩
见到呢个团购优惠系铜锣湾
咁岩友人又岩食
所以就决定系呢到食
其实之前食木槺布甸个阵黎过呢边
不过因为系同另一位友人同埋唔同路线行过黎
再加上舞台剧演出既时间比较早
所以就约左友人六点半等
由于友人迟到,所以几惊赶唔切去睇(舞台剧唔迟得架!!)
快步行过去,发现舖头除左几个侍应外
一个客仔都无
因为无人既关系,所以我地拣左近行人路既窗口位坐
虽然家住深水埔,有间食虾籽面既舖头
都等左好几分钟先至有野黎
先黎既系饮品
我既系冻奶茶,友人既系热饮
一贯茶餐厅既水准
不过热饮就比平时饮到既大杯啲
跟住上枱既系我地既主菜 就咁睇,其实份量系比较少
特别系友人既红油猪颈肉捞面(注意:友人系未动筷架)
再加上系写呢篇食评既时候,去番团购个网睇番啲名
一睇之下先发觉真系差天共地
不过我个虾籽捞面既虾籽真系足料,够遮盖哂啲面
都几好味既
食左一旧友人俾既猪颈肉,还可以啦!
又系食到半路中,个饺子黎啦
友人话佢个韭菜饺劲大阵味
我果个饺就不值一提啦(连食左咩都唔记得,你就知有几普通啦)
快快手食哂啲野就去睇SHOW啦
题外话/补充资料:
到睇完个SHOW都已经系夜晚十一点半左右既时间
友人呢个时候都仲话个口既韭菜味仍然系到
若然并非极之喜爱韭菜既朋友
都系唔好叫呢个啦!