2011-07-12 91 浏览
爱好意大利菜嘅我最近发现屯门黄金海岸开左间新野,于是上个周末就决定去一试。餐厅有indoor同outdoor选择,最近日日闲闲地32,33度嘅天气,梗系坐indoor啦, 夜晚7点半左右未见人多,等左5分钟左右就有位,好彩早左少少,之后好多人walk-in无要坐outdoor~餐厅其实装修简单, 墙身贴满餐厅推介菜实物照,对拥有选择恐惧嘅我望住咁多choice嘅menu,真系最好不过,抬头一望就可以落order~~~Appetizer整左个烟三文鱼沙律,大大块烟三文鱼沙律绝不欺场,沙律嘅菜亦见新鲜,搅拌嘅沙律酱亦十分好味,份量亦足够二人,系一个好成功嘅既胃菜~主菜一叫左个恐龙骨(Dinosaur Ribs),见到张相忍唔住唔叫佢,本身已经钟意食Ribs嘅我,见到个名咁劲叫恐龙骨,真系帖叫不可~只系叫左半份已经好多,我知道点恐叫恐龙骨,因为佢比一般我地食嘅Ribs长同大份,D肉好(林)亦好有味,唔会好似其他D ribs切都有排切,用刀轻轻一笃D肉就同骨分开,非常方便易食~主菜二当然要叫Pizza啦,意大利菜点能够少左pizza呢, 水吧已经见到大大个焗炉,即叫即整,哩度pizza有细,中

烟三文鱼沙律
恐龙骨
海鲜pizza
主菜二当然要叫Pizza啦,意大利菜点能够少左pizza呢, 水吧已经见到大大个焗炉,即叫即整,哩度pizza有细,中,大分,厚批薄批,非常咁贴心,二人叫细份量刚刚好~~~叫左个最普通嘅意式海鲜pizza厚批,不过可惜挂住食个Ribs,个pizza冻左,D cheese亦凝固左,唔够(漏),但个芝士够多,系好味嘅芝士,海鲜亦洒满,够哂料,批底要够脆,就算冻左都唔会觉得厚,相信如果热食会非常之咁正~~~
鳄鱼啤
餐厅啤酒正做紧promote,$10一支,鳄鱼啤from Sweden, 平平地,湿湿喉,又可以试下其他国家啤酒,都唔错丫,味道较为浓,比较适合男仔饮~~~~$10抵饮啦~~~~

哩间餐厅可以encore, 假日可以离开市区,静静地嚟到黄金海岸食下饭,吹吹海风,都唔错~~~下次要试pasta同risotto~~~~
烟三文鱼沙律
鳄鱼啤