2021-03-26 266 浏览
今次要去朝圣既地方系位于牛头角既「乐感 Lagom Kaffe」,佢系「桔梗」既姊妹店,最近仲系观塘开左新分店添。小编一直都想试下,睇过过往食评都对佢有赞有弹,所以前几日就同Ossan🧑🏻抽空朝圣下啦。小编去到餐厅,就见到人头涌涌,真系有D却步😣,等左差唔多9️⃣个字,终于有得入座,然后拿拿声叫左2个意粉😍。🦀🍝 咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉 (价钱: $98)评分: 3.5/5虽然等位等左好耐,但意粉黎得好快👍🏻,眼见有原只软壳蟹🦀,真系好吸引。 意粉软硬度适中,而且食到意粉酱汁有咸蛋黄,但小编觉得意粉较淡口,如果可以多落调味🧂,带出咸蛋黄既香味,会更惹味更好食。🥩🍝 台北炖牛肉意粉 (价钱: $98)评分: 3.9/5之后小编试左人气颇高既台北炖牛肉意粉,牛肉系半生熟,份量同味道OK👌🏻,小编比较喜欢依个意粉,因为意粉酱汁带微辣,有担担面既麻香味🌶,而且仲有少许肉酱伴意粉,值得一试😆。🌟总结而言,软壳蟹同牛肉既份量都足够,唯一不足既系,意粉份量较少,可能小编同男朋友🧑🏻比较大食,所以食完仲觉得有D空虚🤣。而且,餐牌上既主食同小食选择唔多,小编食完意粉无再叫其他食物就朝圣完Lu,所以大家如果好似

🦀🍝 咸蛋黄蒜香软壳蟹意粉 (价钱: $98)
评分: 3.5/5

🥩🍝 台北炖牛肉意粉 (价钱: $98)
评分: 3.9/5

而且,餐牌上既主食同小食选择唔多,小编食完意粉无再叫其他食物就朝圣完Lu,所以大家如果好似小编一样咁大食,要叫埋沙律🥗或者薯条🍟,留言话俾小编听味道如何呀~

————————————————————————

🐷 整体食物: 3.7/5