2014-06-22
突然想食越式牛油鸡翼, 见呢度出名呢样小食, 特登揸车去美孚寻找越南美食 ...去之前都担心星期五晚怕要等好耐位, 结果无需等位. 当晚叫左2人套餐 :牛油鸡翼+炸虾饼+越式酸辣海鲜汤河+香茅猪扒饭+2杯冻柠茶=$200牛油鸡翼...好浓牛油味加上大量蒜蓉,很香口, 比一般越南餐厅既牛油鸡翼重口味得多, 不喜牛油味既人就唔好拣, 同埋个人觉得偏油 ; 炸虾饼...好普通好薄身, 唔似自家制品, 来货居多越式酸辣海鲜汤河...因见之前多人叫呢样, 所以一试. 料算多同埋材料新鲜, 有鱼肉/虾/鱿鱼/蚬肉/蕃茄, 汤底不酸也不辣, 感觉有点名过于实. 香茅猪扒饭...很普通, 若香茅重D会更好. 河同饭份量很多, 大食之人应该会岩同场见比较多人叫春卷同生牛肉河, 或许下次路经可以一试, 但就未值得要专程去食.
炸虾饼...好普通好薄身, 唔似自家制品, 来货居多
香茅猪扒饭...很普通, 若香茅重D会更好.
河同饭份量很多, 大食之人应该会岩
题外话/补充资料:
全场入座率9成, 洗碗阿姐居然可以快手到企系度等碗洗, 劲!! 暂时未曾系其他餐厅见过