2016-08-01 1953 浏览
因为计划紧去新加坡旅行的关系,在网上看到很多新加坡美食,忍唔住想喺香港先食返一餐止下瘾!见到「班兰小馆」食评唔错,于是早一日前订左二人枱,兼订左一只黑胡椒蟹。黑胡椒蟹 $420 - 上枱闻到阵阵胡椒味,气味已经好吸引,呢只蟹蟹糕不算多,大部分蟹糕喺蟹壳𥚃面,连黑椒汁一齐食好惹味!另外蟹钳都几有有肉地,入口啖啖肉,不过蟹脚就冇乜肉。我地2个人仲叫左:烧魔鬼鱼 $98 - 魔鬼鱼系兔仔至爱之一,鱼肉好滑,一梳梳的,好容易食,加上个烧鱼酱汁,唔会太咸,好味!喇沙 - 呢款系兔女喜爱食物之一,仲要系有狮㶰𠮶款,碗内有2-3粒狮㶰,我地仲额外加多5粒,$2一粒汤底较其他店的淡味,连汤饮都唔会太漏,唔错。如果突然间想食魔鬼鱼,「班兰小馆」会系我地既选择!

我地2个人仲叫左:

汤底较其他店的淡味,连汤饮都唔会太漏,唔错。

如果突然间想食魔鬼鱼,「班兰小馆」会系我地既选择!
黑胡椒蟹
2016-07-30