2018-07-20
自从出咗张新既信用卡,出街食饭好多时候倾向拣中菜馆。呢日同两个朋友黎到旺角新世纪广场既「翠园」。交通便利,一出火车站上几层就到。1. 沙溪黑豚扣肉煲送饭一流。唔会好似梅菜扣肉煲咁咸。除咗扣肉,仲有少少葛。斋食呢道菜就中规中矩啦!2. 瑶柱花胶浸翡翠苗十分推介,瑶柱同花胶既份量唔少。配埋杞子同翡翠苗一齐食,感觉好正!每次黎到叫菜都唔少🉐️佢...3. 贵妃脆虾球出乎意料之外咁好食。芒果汁好醒胃,甜甜地。虾球食落去好爽,唔会好腥!份量多返啲就更加正!4. 四季荷叶饭夏天应节点样都要食下荷叶饭挂!都几足料大碟,配料就无佢display果幅相咁丰富。不过呢个价钱其实都几好架啦。可以再试!5. 杨枝甘露每次黎到美心中菜馆,都会以一个甜品作结。而家出去食甜品已经无咩feel。份量少得黎又会好快赶你走。不妨考虑下喺呢度食埋先走。杨枝甘露真系十分正,甜入心既感觉一试难忘!
1. 沙溪黑豚扣肉煲
2. 瑶柱花胶浸翡翠苗