2020-09-15
天晋2隔离嘅Parkside开咗个黄food court💛叫parkside foodcourt 日日食,暂时有唔同类型嘅食店包括烧味、点心、牛腩面、铁板烧、冰室,所有餐厅都系同一个老板皆属珠记旗下。Food court入面贴满愿母子平安字句,每个铺位柜台都摆咗连猪小模型摆设。本身一楼向左系个新式街市叫daydayfresh日日食良, 唔多人认识,但自从喺苹果落全版广告之后开始爆红,foodcourt位于一楼向右。老实讲,食物价钱唔算真系好经济抵食,甚至有人会话又贵又唔好食,咁𠮶个要求准则都唔同嘅所以大家就自行判断去帮衬啦😛我就会照试完出post品评下先🤪见中午同夜晚都系同一个价钱嘅menu。👓西班牙顶级黑豚猪胺 $138配日本珍珠米饭、日式面豉汤、日式胡麻酱沙律其实其他肉类嘅铁板系$68-78,唯独豚肉剩系得猪胺提供而我又唔食牛😂食得出系优质猪胺唔会有膻味,职员建议叫八成熟因为铁板上会刚刚好又juicy,而食落果然肉质厚有口感,完全唔韧。肉本身调咗味所以完全好够味。铁板可以选择洋葱油、蒜油或日式烧汁,选择了日式烧汁不过佢唔系平时食照烧鸡扒𠮶啲照烧汁,甚至唔点都得因为块肉本身已经好够味
见中午同夜晚都系同一个价钱嘅menu。
👓西班牙顶级黑豚猪胺 $138
配日本珍珠米饭、日式面豉汤、日式胡麻酱沙律
铁板可以选择洋葱油、蒜油或日式烧汁,选择了日式烧汁不过佢唔系平时食照烧鸡扒𠮶啲照烧汁,甚至唔点都得因为块肉本身已经好够味。
其实食物的确好食系有质素不过以food court黎讲少贵,环境依家野都系个几重要嘅决定因素令到一个食物值唔值呢个价钱🤧
评分:7.5/10
👓日式滑蛋鳗鱼饭 $68
配日式面豉汤、日式胡麻酱沙律
卖相因为粒界花纹冬菇而变得好日式几靓😂鳗鱼好大条肉质淋并有日式鳗鱼汁,当然唔好同鳗鱼专门店𠮶啲炭烧鳗鱼货色相比啦,最后有旧真系滑嘅滑蛋包住成碗饭,我觉得无论卖相、食物份量同味道都系同价钱成正比嘅。
评分:7.5/10