2021-10-26
今天假期同老公一起去荃湾西午餐,因为他很想吃如心广场内的一间吉列🐷所以就去了吉豚屋排队,荃湾西每当假日所有食肆都是要排队的,我们等了廿几分钟才被安排入座。等侯时已在店外看完餐牌决定了吃什么了。😁其实我自己不太喜欢吃吉列豚,太多肉又热气,不过已经好几年冇食就去一次啦!😂呢度既定食系价钱够实恵,一百元都唔使就食到吉列豚同虾,不过一分钱一分货,只要你不要要求太高都可以一试既。😅但如果你想食好味d就梗系要去丼吉食啦,净系d椰菜丝已经食过翻寻味啦!吉列豚更是好Juicy,自己磨芝麻又好玩。👍吉列猪柳定食$75猪柳外面既吉列皮好脆,但咬落有油味,d猪柳唔太厚,一分钱 一分货!定食包一碗饭和面豉汤,白饭当然不用日本米,有D硬好有咬口,我就唔like啦。汤就淡味d,水多,入面有d红白萝卜, 当有d热汤🍲湿下口,过得去啦!吉列炸虾猪柳定食$72因为看到食评如果加入滑蛋,蛋的水份会令到吉列唔脆口,而且见到邻座加左蛋后影响晒食物既look,所以冇打算加。跟餐各加左一杯饮品,乳酸雪碧特饮及菠萝荔枝梳打$15/杯
吉列猪柳定食$75
吉列猪柳定食