2022-05-23 1565 浏览
今日同同事去咗D2 Place 食lunch,咁啱经过呢间主打 homemade pasta & pizza嘅餐厅就谂住入去试下。喺门口等入座𠮶阵,侍应反应都好快,扫完针卡,入去之后发现环境比想像中空旷同舒适。跟着我哋两个人坐咗张圆台,空间非常足够,座位都舒服👍🏻。之后我点咗安格斯牛肉汉堡配松露薯条、沙津、餐汤再加iced cappuccino ☕️首先嚟嘅系沙津,有酸瓜、生菜同车厘茄,份量啱啱好再嚟系蘑菇汤,汤料好足,好好味😋牛肉汉堡嘅牛肉大概系7成熟,好软嫩多汁,而薯条都炸得特别脆,配松露酱一流!🤩讲咗咁多好嘅方面,而家就嚟讲下可改善的地方。点餐嘅时候明明讲好咗要iced cappuccino ,侍应都有重覆返我个order,但嘢饮嚟𠮶阵竟然俾咗热嘅cappuccino 我😵‍💫 𠮶刻真系有啲错愕,但费事浪费杯嘢就唔同侍应讲喇… 虽然落错单,但杯cappuccino都摆得几靓同埋几好饮嘅整体嚟讲,食物4/5,环境4.5/5,服务4/5,下次同朋友嚟可能会试下佢哋嘅homemade pizza 🥳

首先嚟嘅系沙津,有酸瓜、生菜同车厘茄,份量啱啱好
再嚟系蘑菇汤,汤料好足,好好味😋

讲咗咁多好嘅方面,而家就嚟讲下可改善的地方。

2022-05-23
午餐