2022-07-08
好耐无去过日本,好想食到日本的丼饭及拉面,今日比我发现了一间价钱唔高,但好好味嘅日本餐厅。餐厅位于海之恋商场入边,食完饭重可以周为行吓,非常好。餐厅有不同定食,有猪排,炸鸡及炸蚝定食,亦有拉面供应,拉面有九州拉面,东风拉面,而且重有小食供应。吉列猪排定食猪排份量好大,一个人够晒食。猪排外层炸到非常香脆,入口松软,绝对对得住呢个价钱👍🏻一啖猪排,一啖饭,好满足呀。九州风拉面拉面配有豚骨汤底,味道一啲都唔差,加上樱花虾作调味,增加了几分鲜味。义烧味道正常,讲真呢个价钱,我真系无可挑剔。我加配了炸鸡翼,鸡翼好好味,外皮炸到好香脆,浸一浸豚骨汤再食,更加好味。食后感:价钱亲民,食物美味,如果我住附近,我会将呢间餐厅定位做我的饭堂,晚晚都去食饭,哈哈。
吉列猪排定食
一啖猪排,一啖饭,好满足呀。
九州风拉面
义烧味道正常,讲真呢个价钱,我真系无可挑剔。