2020-10-06
落住大雨嘅一个晚上,买唔到𩠌,唯有快趣买个外卖返屋企食,食完继续OT.........特色椰香海南鸡饭 ($79 汤+$18)的确鸡肉肥瘦适中,完全冇半点肥膏,啱晒我呢啲扮健康嘅人。而且个酱汁真系好好味,因为佢唔算咸,但充满蒜香,每一口都有蒜茸嘅咬口感,而且食完之后啲蒜香真系成晚都唔散,呢种感觉真系好!!!至于饭,我系唔钟意食软饭,而呢个饭嘅口感系偏硬,所以好啱我,椰香都足够,但我对于椰香嘅接受能力非常高,所以再重手啲,我都可以㗎!再连埋个汤,唔咸而且唔油㖞!卤水鸡肾 (+$18)以前对鸡肾嘅感觉系好韧,好难咬开。但竟然呢个鸡肾令我完全改观,非常入味,薄薄哋一片,非常易咬开,就算冇牙嘅老人家都食到!一路睇电视一路食,真系当佢薯片咁瞬间就食晒香辣口水鸡饭 ($76)落单时请店员将辣酱另上,万一食唔晒都可以留返听晚继续食~ 点知食几啖已经辣到要放弃,实在太足料喇,自问好食得辣嘅应该要食。真系后悔落单𠮶阵唔叫多个海南鸡饭,咁咪可以多一碟蒜汁啰~!
特色椰香海南鸡饭 ($79 汤+$18)
卤水鸡肾 (+$18)
香辣口水鸡饭 ($76)