2022-09-03 711 浏览
星期六下午和同事有点公事要倾,本来打算到成业街4楼饮咖啡,但咁啱光顾开的咖啡店冇营业, 见到附近嘅90’s lazy Cafe好像不错价钱又OK,所以入咗去,坐低之后见到隔离食客order嘅嘢食睇落都好吸引,虽然唔系好肚饿,但系都拣咗一个素食主义主义all day breakfast, 同事就选择左lunch set 懒人包,都系all day breakfast 嘅一种, 两款都有跟饮品。食物上枱时我们都很满意,摆碟漂亮份量好多😁,食物分量大但饮品就偏细,可能因为跟餐送的关系,不过餐厅也有自助水吧,食客可自行拿水喝。讲返啲食物,素食主义有诚意,牛油炒蘑菇菠菜好香,炒滑蛋滑嘟嘟,蕃茄煎得好味。同事的懒人包真的超级大份,有大薯饼,Egg Benedict 、大大条猪肉肠、大条烟肉、茄汁豆、粟米粒、沙律菜等等,见佢食到舔舔脷。观塘上楼餐馆始终比楼下茶餐厅性价比好,价钱差唔多但系你可以食到用心制作嘅食物,而且好够饱,观塘返工的话呢间都可以系饭堂选择,当然经过开观塘特登上嚟食都系值得推介。
素食主义
懒人包