2023-01-10
前排个搞手话去悦来酒店庆祝个fd生日。悦来?咪即系熊猫酒店?以前我去过食lunch buffet㖞 不过真系好耐之前,荃湾又唔熟路,搞到迟大到。我班fd就唔等我喇,因为限时得120分钟。我黎到都唔执输,同个fd讲声生日快乐,就冲出去望下睇下有咩食 都几多野食下,寿司、沙律,又有西多、云吞同埋喇沙。虽然迟到,行到出去啲热野食都满,应该系refill得好快。串烧好食,鸡翼个味道都几特别 出面有fruit punch任饮,又可以去drink counter拎杯港式热奶茶饮,可惜得一杯,不过有专人冲俾你 食食下见到隔离枱食紧雪糕,原来雪糕都包,12款味可以任食。其实职员一早有讲,只系我迟到唔知道。我最钟意食黑芝麻同乌龙茶味,仲有啲味道好似系陈皮红豆同白兔糖都好少见。行返埋位果阵,见到甜品都好吸引,我样样试左少少 要快食,无影到相。食物几满意,服务好好,收碟收得快,又好主动帮寿星女同我地影相。又唔系贵,而家逢第二位有半价,计落都系二百七蚊左右 我见到农历新年假期几日都做tea buffet,等我做次搞手,带屋企人黎食。咁多野食,我要谂定拎野食条路线,仲要谂定去悦来条路线,唔可以再迟到,唔好蚀!