2021-12-10
朋友介绍食,真系值得一试。第一个烧蚝,呢个就我觉得OK啦,烧蚝又好难烧得难食嘅,第二个嘅烧翠玉瓜唔记得影,但系𠮶个真系好食,完全唔似外面有啲烧到干晒,佢烧完之后依然都系好多汁好似话系手打,口感系比较弹牙,同其他舖头嘅感觉好唔同鸡翼烧到嘅火候啱啱好,咬落去啲鸡油出返晒嚟呢个我觉得有少少overcooked,但都唔算差嘅中规中矩全场最唔钟意就系呢个,佢个皮烧得唔够耐,然后蒜蓉完全唔够可以接受,不过同食海鲜嘅地方冇得比同上,始终呢啲甲壳类都系讲新鲜就好食,唔新鲜落咩味道都系差一啲烧鳝,呢个应该全晚最好食嘅,弹牙爽脆,不过我觉得可以唔使烧咁耐会更加好口感OK嘅,不过唔够爽,同埋我觉得我嘅味道有啲太多唔肯定系咪现成,不过应该同其他舖头差唔多烧到OK啦,重点系冇烧到好干。仲有两个唔够位放上嚟嘅,一个烧莲藕简单啲来讲系㶶咗;另外一个烧菠萝就唔够甜。总体来讲都系正评嘅,同埋CP值都算OK唔错,而且可能系平日夜晚嘅关系,环境几好可以同班朋友喺度吹水,但系有个女人全场都黑晒面,感觉唔系太好。同埋啲相唔知系咪储存左做草稿之后压缩左?好似有啲奇怪,但系佢又唔俾我重新上传sosad…
好似话系手打,口感系比较弹牙,同其他舖头嘅感觉好唔同
鸡翼烧到嘅火候啱啱好,咬落去啲鸡油出返晒嚟
呢个我觉得有少少overcooked,但都唔算差嘅
中规中矩
全场最唔钟意就系呢个,佢个皮烧得唔够耐,然后蒜蓉完全唔够
可以接受,不过同食海鲜嘅地方冇得比
口感OK嘅,不过唔够爽,同埋我觉得我嘅味道有啲太多
唔肯定系咪现成,不过应该同其他舖头差唔多