2023-09-01
黎到长洲行程一定系食食食😜😂 因为都有好多间想食 但只能忍痛作出选择😂个胃实在不能由朝食到晚🫣今次拣呢间甜品铺 我都几乎黎亲都帮衬因为佢好多款都不错 👍🏻👍🏻👍🏻去到坐低睇咗食咩 就入去counter俾钱就等食但真系好难拣 太多款想食 好在今次我地有几个人 可以叫唔同款试 yeah🤭🤭🤩芒果糯米饭 $50芒果够熟够甜 椰浆够多唔会太甜 份量足够一啖芒果一啖糯米饭拌椰浆 满足😌 🤩雪糕D24榴梿花奶奶冻 $50未放落枱已经闻到阵阵D24榴连香飘过黎🤭 兴奋😜 雪糕+果肉+奶冻 啖啖都超浓郁 榴连爱好者必食👍🏻🤩多芒小丸子仙草 $45以前读书最钟意食许留山嘅超多芒小丸子系列 为咗要怀缅一下 超多芒小丸子嘅味道 但味道有啲分离 唔系个种好融合嘅感觉 不过芒果都好够香够甜 小丸子都有咬口 但本人都系比较钟意儿时味道😛🤩芒果三色圆冰🍧 (唔记得几钱🫣)呢个咁劲嘅甜品口感味道够晒丰富 同埋夏天咁热 真系啱晒 芒果甜👍🏻 芋丸口感Q弹😋 略嫌净食个冰味道就唔算好浓 不过连埋雪糕 芒果+冰一齐食就啱啱好 🙌🏻
因为都有好多间想食 但只能忍痛作出选择😂
个胃实在不能由朝食到晚🫣
今次拣呢间甜品铺 我都几乎黎亲都帮衬
因为佢好多款都不错 👍🏻👍🏻👍🏻
去到坐低睇咗食咩 就入去counter俾钱就等食
🤩芒果糯米饭 $50
🤩雪糕D24榴梿花奶奶冻 $50
🤩多芒小丸子仙草 $45
🤩芒果三色圆冰🍧 (唔记得几钱🫣)