2024-01-02
香港终于都好冻,咁我既无限边炉又继续啦,今次黎呢间重庆边炉够晒正宗,一上到餐厅已经闻到全店都系正宗既麻辣锅香味,节日开始大家都出黎食饭,今次我地等位都等左一段时间,唔想等既记得要book定位呀汤底呢度系每位客人计既,无论要唔要鸳鸯汤都系每位($38),佢地有个冬日特色既羊肉锅,我地就试埋,每位加($20),麻辣汤就有果种好香既重庆辣油整既,羊肉汤就有少量羊腩,同埋唔会太膻既羊味呢度有样好处,可以叫半份食物,而且半份都唔算少,抵食之余又方便2位黎食,可以试多几款食物现炸豆皮($38半份)呢个豆皮就好似响铃咁,但系相对比响铃要浸耐少少,索晒d汤味脆卜卜咁鲜拼九宫格($228)呢个系冬季限定既野黎,岩晒2个人叫,份量系2人既,食物总共有猪肉贡菜滑,猪手,鹅肠,金钱肚,鲜虾滑酿竹笙,珊瑚蚌,麻辣牛肉丝,香菜牛肉滑,黑松露墨鱼滑,够晒丰富美国Prime牛小排($138半份)牛小排脂肪比例几好,牛肉簿簿一片放落麻辣汤食够晒好味潮汕手打牛筋丸($48一份)我本身好钟意食潮汕牛丸,所以呢个叫够一份,佢都冇令我失望,好有肉汁纽西兰精品羊肉卷($58半份)羊肉卷加落羊肉汤度特别好食,羊味几出白萝卜($18
现炸豆皮($38半份)
鲜拼九宫格($228)
美国Prime牛小排($138半份)
牛小排脂肪比例几好,牛肉簿簿一片放落麻辣汤食够晒好味
潮汕手打牛筋丸($48一份)
纽西兰精品羊肉卷($58半份)
羊肉卷加落羊肉汤度特别好食,羊味几出
白萝卜($18半份)
皇帝菜($28半份)
我出街食饭都会叫d菜,两个人叫每样半份岩岩好
红糖爆浆糍粑($38半份)
呢个甜品通常就系呢d中国式餐厅都会有得叫,点佢d糖黎食,又有咬口,我自己几钟意食呢个甜品
呢间火锅店够晒正宗重庆风味,最抵赞就系佢可以叫半份食物而又够多,又唔贵,个汤底就够好味,打边炉汤底好紧要架ma,麻辣汤同羊肉汤我都好满意