2018-09-23
今日一场嚟到观塘,做完嘢之后就梗系要食返餐好啦。系OpenRice见到呢间MOOMOO都几chill咁,有户外地方坐,又可以静静地倾下计,所以一于试下佢啦。可能因为比较早6:30左右嚟到呢度,所以都冇乜人,即使我同女朋友唔食烟都可以喺户外坐得舒舒服服唔使吸二手烟味。我就叫咗个白菌之堡,个面包夹住牛肉𠮶边煎到香脆,而且个安格斯牛亦唔会煎到太干,汉堡整体味道配合得好均匀。个泰柠鸡锤畀到我意外惊喜,佢个形状唔系一般嘅鸡锤样,似系有少少将啲肉起咗,令到你更容易食。啖啖肉之余,佢仲隐约散发出阵阵嘅青柠香气,再加上炸得啱啱好,鸡肉保持肉汁,食落去都几juicy。再叫埋个沙律就更加Perfect啦。食完浓味同炸嘢,可以叫返个沙律清清口腔嘅肥腻感,再配埋醋汁绝对可以refresh 返你嘅味蕾,等你可以食再食多d嘢。佢个沙律都几新鲜配合佢酸味味嘅醋汁,我哋两个好快就食晒啦。而且个鸡扒煎得香脆又嫩滑,所以都好好食。