2020-06-01 51 浏览
最近见到好多朋友在家high tea,原来DK Cuppa Tea Sheung Wan 推出咗下午茶外卖自取或安排自费送货服务,仲包埋靓靓纸制层架同餐具,而且而家购买下午茶一份,仲送有机花茶一罐, 所以我都亲亲热潮,订咗一set回家品尝。「飘雪乐园」下午茶 (二人份量 $348):有8款甜品,共15件,另包精美下午茶纸架 1份。仔仔俾伯爵茶杯子蛋糕嘅cream吸引住,第一时间要攞嚟食, 但系佢食晒啲cream,食咗半件蛋糕,就留俾爸爸食, 然后自己再攞另一件嚟食,然后只食cream🤣我较喜欢脆米蛋糕,系我喜欢嘅蓝色,食落几松脆,味道亦可口。另外觉得做菜挞几特别,一口咬落去,口感唔错。价钱尝算便宜,买一set返去,为困在家中增添少少乐趣,可以影下影相。

「飘雪乐园」下午茶 (二人份量 $348):
有8款甜品,共15件,另包精美下午茶纸架 1份。

外卖自取