2022-05-22
渝痴鱼醉,早前新年做节时订过佢哋个盘菜几有好感,几足料,味道也不错,所以回复返晚市堂食约朋友聚餐就选择咗佢😋当时系下午茶时段,餐厅不算太多人我同朋友被安排到窗边卡位,我哋打算一边打边炉一边谈天,这个位置都算系唔错。我同朋友一齐拣咗佢哋个烤鱼,酸辣汤底走辣,天气热,唔想食辣食到成头汗🥵𠮶条唔知乜嘢鱼店员话系越南冰鲜鱼,我都未去过越南,所以就试吓越南嚟嘅鱼系乜嘢味啰😜食咗当去咗嘛😜条鱼都几滑,味道都几新鲜,又唔多骨,啱晒我哋呢啲唔系好识食鱼拣骨嘅人,食鱼之余又可以打边炉,外面自助区有十几种不同的肉类同十种八种疏菜任食,仲有十多种饮品任饮,都有我最爱的可口可乐。酱料都有约十种,可以自己混酱,算系几多选择。我哋一边食嘢一边谈天一边又可以望吓铜锣湾街景,都算食得几写意,时限有两个半钟都算食得几自在。餐后感:两人埋单二百蚊都唔洗,就坐足两个钟,任可以任食,老实说,自助区的食物比较普通,系条烤鱼几好味,呢个质素下次系可以安歌👍🏻