三月份系老公同大囡生日月,我又要费尽心思谂吓点样同佢哋庆祝。见近近地喺黄埔九重鲜有个外卖九重鲜-家用版海鲜串烧放题,一于买黎试下。呢个套餐基本上已经将你所有需要照顾好。食材为你预备好,返到屋企只需要开出嚟放上炉上面烧就食得啦!劲方便~海鲜有超过10只虾(半斤),生蚝6只,大蚬半斤。拎到返屋企打开啲虾仲系好生猛跳跳吓超新鲜,烧一烧开出嚟食虾头𠮶度超多膏,虾身厚肉爽弹。生蚝原只超新鲜,食之前先开,甘就可以保持入面鲜味,不过放上烧烤炉烧要啲时间。大蚬好鲜甜,打开后充满海水鲜甜味,好欣赏食咗咁多只我哋都食唔到有沙。除咗海鲜之外,烧肉都唔少得。拎嘅时候见到有一大盆串烧,串烧烧肉款式总共有16款,每款有两件。大部份已经用竹签串好,方便反转同烧完拎起食。串烧入面有比较特别既墨鱼须串,都几大串又长。而肉类都事先会腌好,烧完已经直接食得。比较钟意食浓味既屋企人就好欣赏随餐附送的酱料,三款分别系麻辣,沙嗲酱同泰式酸辣酱。老公仲随兴拎咗雪柜食剩条茄子,加左泰式酸辣酱,超正!小朋友都有岩食,车厘茄烟肉串,翠玉瓜猪肉串,金菇芝士肥牛卷,菠萝和粟米,易食味淡。套餐仲有一支红酒🍷,前菜泡菜,一大盒咖哩牛肉饭,同二杯

海鲜有超过10只虾(半斤),生蚝6只,大蚬半斤。

套餐仲有一支红酒🍷,前菜泡菜,一大盒咖哩牛肉饭,同二杯甜品甜品已经俾囡囡mark实,一烧完就K.O.。