2021-09-03 193 浏览
💫又一间日本人气过江龙登陆香港啦😝曾经系日本都有食过呢间京都胜牛,系当地都几出名❤️实在太耐冇得去旅行啦,难得黎左香港,当然要去回味下啦🥰当日假期12点左右入座,唔使排队,好开心呀呢个系翼板牛,个粉炸到好薄好香脆,𥚃面嘅肉好嫩滑,牛味都足够,好味😋呢个有翼板牛及菲力牛,翼板牛肉质嫩滑d,而菲力牛肉质有咬口d, 牛味更重d⭐️套餐跟一碗饭,面豉汤,沙律及渍物。 饭系一般麦饭,食落腍身少少黏口。 面豉汤饮落唔算咸,都ok,沙律几新鲜,可以自己加柚子醋或者麻酱。 渍物食落酸酸甜甜,开胃菜。 呢度既面豉汤,沙律,饭都系无限追加🤣酱料有山椒盐,牛扒汁,鲣鱼昆布汁,咖喱汁,Wasabi。山椒盐可以突出牛肉既鲜味,牛扒汁令牛肉更加浓郁惹味👍🏻鲣鱼昆布汁味道淡d, 咖喱酱略嫌盖过牛肉嘅味道。个人觉觉得呢个牛加少少wasabi点少少山椒盐加牛扒汁系最好味嘅😋⭐️上餐时职员都好详细咁介绍个食法,同埋讲埋边d可以任食,服务几好,座位都几舒服,个人觉得呢个吉列牛食落完全唔油腻,个人比较推介元祖炸中牛排套餐,好味又抵食🤗🗒如果想一边食一边有铁板煎黎食,可以落单时remarked 唔好炸咁熟😊当日我就冇玩
元祖炸牛排套餐

京都胜牛双味套餐