喺西湾河除咗去太安楼扫街出名之外,附近条街都有好多隐世、又高质嘅小店㗎🥰~今次介绍嘅酉是酉湖虽然舖仔细细,但系又有台湾主食、仲有甜品食添~不过我次次食完个主食+饮埋杯珍珠奶茶,都顶住个胃喇而食唔落甜品啦🥹⋯揾次真系要带多啲朋友嚟,试多啲唔同嘅菜式先得啦🤤!✨招牌咸香干拌刀削阔面+配秘制手撕鸡 $58个刀削面面质弹牙,加咗好香嘅肉燥同炸蒜🧄,而个卤蛋都好入味🤤!本身肉燥同酱汁都有啲油,加埋椰菜同葱一齐食,会平衡返啲☺️~另外,手撕鸡用鸡髀肉整~好嫩滑,有好香嘅麻油味,份量都算足料🤩✨招牌珍珠奶茶🧋(微糖少冰)味道正正常常啦,茶味唔算好突出,奶味会比较重😉⋯值得一赞嘅系~啲珍珠好弹牙🦷~好好咬口😁~套餐嚟讲,唔使加钱就饮到废水~都几抵㗎🥹!我见OpenRice有唔少食客dislike餐厅服务员嘅态度🙈,我只可以讲,佢哋服务员态度唔系殷勤、好nice𠮶只,我去食𠮶日咁啱想去厕所,但餐厅个厕所唔对外开放🥲,系有少少唔方便,要去附近借个厕所😫不过我去咗厕所嘅时候嘢食好快到咗,服务员哥哥都帮我用外卖盒冚住啲嘢食同嘢饮,感觉会卫生啲😳,呢个位又系窝心嘅🫶🏻P.S.🫶🏻个人认为面嘅调味偏咸,钟意食清啲嘅

✨招牌咸香干拌刀削阔面+配秘制手撕鸡 $58

✨招牌珍珠奶茶🧋(微糖少冰)

P.S.🫶🏻
个人认为面嘅调味偏咸,钟意食清啲嘅朋友仔,记得叫少酱啊😉

CP价:🌟🌟🌟🌟🌟
Encore机会:🔥🔥🔥🔥🔥
环境气氛:🧸🧸🧸🧸

🔖 #酉是酉胡 (西湾河) @saisho_daigo
📞37059488
🔍西湾河西湾河街110号长兴大厦地下4号舖

#k_razyfoodie #k_razyfoodie 台湾菜推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃货日常 #真实食评分享 #西湾河餐厅推介 #拍拖好去处 #相机食先 #酉是酉胡 #台湾食物 #干拌刀削面 #手撕鸡 #珍珠奶茶

招牌咸香干拌刀削阔面+配秘制手撕鸡
招牌咸香干拌刀削阔面+配秘制手撕鸡