2019-09-26 360 浏览
一间比较隐世嘅麦当奴,要行一条长长嘅楼梯先入得到餐厅里面。虽然面门已经有大大个麦记标志,不过今朝早餐时段入到去都唔见太多人,起码唔见有老人家,睇嚟𠮶条长楼梯的确唔系好senior friendly.一向生活于贫穷线边缘位置嘅猴子,经常都会谂吓缩数,坊间不嬲都话麦记嘅餐散买会平啲,所以今日就用精选早餐套餐嚟计吓条数。以呢间麦记为例,一个精选早餐套餐卖HK$31,里面嘅嘢其实大约等同于一个猪柳蛋汉堡加一杯饮品再加多块薯饼。如果拆散嚟买,即系买一个猪柳蛋汉堡餐醒晨超值选,再散买一块薯饼,价钱分别系HK$18同埋HK$12.5,加埋就系HK$30.5。即系话,食大致上相同嘅嘢,但散买就可以平五亳子。讲系咁讲,不过唔知点解,猴子都系钟意精选早餐套餐多啲,可能系卖相好啲呱。讲返味道,猴子其实几钟意食麦记嘅薯饼,因为好香好脆,而炒蛋亦炒得好香好滑,不过块猪柳硬系觉得咸咗啲,一定要用面包夹住嚟食先可以戥返匀啲味道。
一间比较隐世嘅麦当奴,要行一条长长嘅楼梯先入得到餐厅里面。

精选早餐套餐

精选早餐套餐

2019-09-26
$31 (早餐)