2020-11-29 196 浏览
$47 —杯 regular flat white, 换来的服务系:无糖、无匙,因为你无要求攞,分别由外藉英语 waitress 和本地 waitress 一致回应这间 coffee shop 不嬲都系咁做!客人要求我地先会俾。Flat white 味道不见得有什么特别,职员态度却留下深刻印象,说英语那位实在无话可说,说广东话的那位表现诚恳,却都打从心底里认同我们这里是这样的。令我一边饮一边感到不是味儿,就算有再好的咖啡豆、再高的冲调技巧,也无补于是。如非必要都系去番starbuck self service会顺气好多,始终开宗明义系要自已黎, self service 自已攞咖啡、糖、纸巾等。喺𠮶张好靓嘅台面上乜都无,咖啡送到黎系真系只得装住咖啡嘅杯同碟,就系咁!呢个 logistic 真系好难明,再难明嘅系职员真心觉得个客要就自然会要求,唔问咪唔洗俾啰!成件事系五星级装修,大排档服务。我嘅感觉系:Sorry, I should have better choice when pay for this price, with a higher standard of service

我嘅感觉系:Sorry, I should have better choice when pay for this price, with a higher standard of service.
2020-11-20
下午茶