2021-06-16
异国风情餐厅+Cafe+Bar💛见好多人话呢间系土耳其Cafe其实仔细了解就会发现佢哋有卖好多唔同国家嘅嘢食!!🤍𝗧𝘂𝗿𝗸𝗶𝘀𝗵 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁($𝟭𝟰𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬本身谂住打卡able嘅嘢都会几难食点知又几唔错 大爱佢𠮶个长方形芝士同Simit芝麻包!超香口配上忌廉 果酱 蜜糖 同一种咸咸哋叫ghanoush嘅酱可能因为食材都系购自土耳其 所以定价少少高但土耳其茶可以无限续杯!同埋都几大份 最好同人share再试多啲嘢🤍𝗣𝗮𝗻𝗶 𝗣𝘂𝗿𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗼𝗺 𝗬𝗮𝗺 𝗚𝗼𝗼𝗻𝗴($𝟴𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬唔知系咪呢啲脆球都摆脱唔到𠮶种”腥味”食过传统𠮶种 自己好唔钟意 呢个已经转咗个汁做冬阴功 但都仲有少少😿🤍𝗧𝘂𝗿𝗸𝗶𝘀𝗵 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗯($𝟲𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬调味适中 菜都新鲜 只差鸡肉烤得唔够香整体其实几好食 但唔会好特别🤍𝗕𝗹𝘂𝗲 𝗟𝗮𝗴𝗼𝗼𝗻($𝟱𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬灵感来自冰岛嘅蓝湖 主要饮到西柚味嘅lemonade mocktail 真系几酸下😂所以杯边沾满糖粉但个人几钟意觉得好解渴😂如
见好多人话呢间系土耳其Cafe
其实仔细了解就会发现佢哋有卖好多唔同国家嘅嘢食!!
Turkish Breakfast
Turkish Breakfast
本身谂住打卡able嘅嘢都会几难食
配上忌廉 果酱 蜜糖 同一种咸咸哋叫ghanoush嘅酱
可能因为食材都系购自土耳其 所以定价少少高
但土耳其茶可以无限续杯!
同埋都几大份 最好同人share再试多啲嘢
Pani Puri
唔知系咪呢啲脆球都摆脱唔到𠮶种”腥味”
食过传统𠮶种 自己好唔钟意
灵感来自冰岛嘅蓝湖
主要饮到西柚味嘅lemonade mocktail
真系几酸下😂所以杯边沾满糖粉
但个人几钟意觉得好解渴😂
如果想坐门口𠮶三张”床位”可以dm佢哋book!
成个体验几新鲜几得意 以Cafe角度嚟讲食物算不错
店员嘅服务态度都好好