2022-11-03
见青衣新开左间泰国嘢,好似几正咁,就入咗去试啦🤩🤩🤩💰总消费: $38 (早餐冇加一)・ 泰作冬阴功鸡扒/猪扒汤面🍜 ($38)呢个餐真系超级大份🤪🤪,虽然系早餐,但系个份量可以当做午餐🫢🫢,食完之后晏昼唔会肚饿😂😂😂 佢有得拣鸡扒或者猪扒做𩠌,我就拣咗鸡扒😋😋😋佢嘅鸡排好大块🐔,又够厚身,煎得啱啱好,好香口❤️❤️❤️而面嘅种类都好多,佢可以拣公仔面、金边粉、河粉、檬粉💕💕我就拣咗金边粉啦,佢面嘅份量好大,够晒饱肚,金边粉口感好爽滑😋😋😋而个冬阴功汤底都好好味,一啲都唔会太咸或者太酸,调味啱啱好🤩🤩🤩・ 咖啡☕️ (赠)呢间泰国餐厅真系特别,因为见佢有专属嘅咖啡调制区域🤫🤫证明佢所有咖啡都系即磨嘅🥰🥰🥰其他种类嘅咖啡要加$8,我就试咗最原始𠮶只咖啡,免费唔使加钱😂🤣😂咖啡豆味道浓郁,而牛奶系自己加嘅,钟意饮斋啡嘅人可以唔落都得㗎😇😇・ 环境🏡因为系新装修所以坐得好舒服,佢啲二人座位好靓,好有泰国风味😍😍😍啲灯光几靓,嘢食影得几靓😌😌😌总体评分:8.5/10⭐️
💰总消费: $38 (早餐冇加一)
・ 泰作冬阴功鸡扒/猪扒汤面🍜 ($38)
・ 咖啡☕️ (赠)
・ 环境🏡
总体评分:8.5/10⭐️