2007-08-17 3 浏览
想试新餐厅,朋友话经过Jimmy’s Kitchen个招牌好多次都未有机会试过,所以今次黎呢度考牌。餐前小食面饱–点完野食之后就送上一篮,好软好好食。系食唔出绿色个块系乜啰酸洋荵–即系起酒楼食饭总会放两碟开胃小食一样。佢地比左两碟酸洋荵比我地,D洋荵好爽,腌得好好,酸酸味味,好快就食洒前菜挶芝士洋荵汤–有芝士味又有洋荵味,唔识得形容既好味。香味同入口既味道都系一样,无花假夏威夷沙律–好清新,几好食。唔会话好本地式既做法凯撒沙律–有小小失望,唔系话D料唔新鲜,失望系因为无惊喜主菜芒果鸭–本身我唔食鸭所以对呢味菜无乜好感。试左一淡鸭净系觉得”鞋”口。但系食鸭既朋友都好欣赏呢碟菜,佢地话D鸭好香,好淋,好入味。几出识既做法Ribs –个汁做得好好,D肉好淋,汁肉合一,无敌呀!我得佢!伴碟既薯条热辣辣,好好味呀!正印度咖喱鸡(干炒)- 个汁好味,个饭都无问题,但系D鸡就鞋左小小。唔关干炒事,系D鸡本身唔得。如果D鸡好食返DD,呢味菜会得好多。什扒–无乜人觉得佢得,但系伴碟既薯蓉就好食好多甜品Baked Alaska –以为好”溜”好甜好大个会食唔洒。但系原来唔”溜”好食,好好食呀!

餐前小食

前菜
夏威夷沙律–好清新,几好食。唔会话好本地式既做法
凯撒沙律–有小小失望,唔系话D料唔新鲜,失望系因为无惊喜

主菜
什扒–无乜人觉得佢得,但系伴碟既薯蓉就好食好多

甜品