2010-09-28 13 浏览
呢间o系铜锣湾ge甜品屋, 装潢都算系简单, 野食又唔系好多, 不过好彩人客都唔系好多, 如果想揾个地方坐下倾下计都ok, 多人ge话仲可以试多d佢ge野食。因为佢有d野个size都算大, 如果只系想试下而唔系想一种甜品就食饱ge话, 可以考虑多d人去, share黎食。不过如果少人食, 唔可以share到一个甜品, 可以叫下午茶餐, 佢虽然包左好多野, 不过每样ge份量其实都只系好少, 一个人都食得晒一个餐。佢ge木糠蛋糕就系最好食ge, 一层层ge木糠间住个cake, 味道岩岩好。正呀。桂花糕质感唔错, 弹牙, 但因为本人本身对桂花味ge野都系麻麻, 所以我觉得一般啦, 中意食桂花味ge朋友应该好中意食。而佢ge chocolate同mango pancake都几好食, 因为佢个皮厚度好一致, 唔会食到一旧旧, 如果入面d cream少d就会更加好食喇。凉粉就不过不失啦, 不过我几中意佢个口感, 比其他凉粉系硬少少, 不过我几中意呢个硬度, 因为太软的凉粉好似唔系几有口感。