2019-10-19
一入到餐厅见到韩国藉老板,个感觉系今次一定无黎错餐厅啦!睇名其实都知炖鸡最岀名,不过我地就简左其他🐔鸡肉🐔嘅菜式啦🙈人参鸡汤🐔上左菜之后,👦🏻已经急不及待想开餐,因为实在太香啦!食材好足料,鸡肉好易撕开又够滑,而加左糯米煮,令到个汤底好绵,食唔停口星期一至五嘅lunch set 会有细份版嘅人参鸡汤简,而我地星期六去只有正常份量,但反而岩晒2个人share 牛肉紫菜包饭🐂基本上去过韩国都一定会食过紫菜包饭,肉类嘅馅料会有几种选择,但其他配菜都一样嘅。我地简左牛肉做馅料,本身调味足够,加埋其他腌萝卜嘅配菜,味道同韩国本地食嘅好相似架辣味炸鸡 半只🐔餐厅除左无骨炸鸡之后,亦会包括左鸡翼,鸡翼因为有皮,炸落去更加香口,连埋啲香辣汁真系好邪恶🙈酱汁属于少辣,韩国嘅酸辣酱更加突岀,所以就算唔系好食得辣嘅都可以一试呀!
一入到餐厅见到韩国藉老板,个感觉系今次一定无黎错餐厅啦!
人参鸡汤🐔
牛肉紫菜包饭🐂