2017-02-05 99 浏览
还记得小时候代表学校出赛经常都系踢跑马地 踢完波永远会去兰芳茶餐厅食番个菠萝包冻柠水 可惜兰芳茶餐厅冇咗之后 一直都揾唔到一间似样啲有啲感情味嘅餐厅 成条礼顿道嘅餐厅都好商业化 感觉上去咗啲领汇商场 由于已经好耐冇踢波 今次返返嚟跑马地 好开心有波友介绍咗我去华伦餐厅 呢间餐厅感觉上好似系一间家庭经营嘅小餐厅 人情味好浓 价钱适中 服务员好有礼貌 搞到我踢完波一身汗都唔系几好意思今朝早三个人食早餐总共100蚊埋单 蛋牛治烘底分量好多 而且咸牛肉好好食 榨菜肉丝米粉朋友话水准好高 而家出面唔系间间茶餐厅都仲有做榨菜肉丝 仲有一个沙爹牛肉面 沙爹牛肉好入味 唯一有啲后悔冇加出前一丁 可能自己大个咗对食物有高啲要求 而家食普通公仔面觉得好闷 以后都会记得叫出前一丁!

蛋牛治烘底
沙爹牛肉面 肠仔蛋多士