2023-08-07
今日又去屯门练箭,练习前都揾d野食下,呢间孖宝海南鸡好耐之前都试过唔错,今日又黎食佢啦。店面细细,得几张枱一眼望晒,人多时会比较迫d,今日中午1点左右黎都唔算好多人,但都有几枱食客,地方细细就唔方便影个环境啦。坐底后都睇下餐牌,除左海南鸡都仲有其他饭餐,价钱都系5-60蚊左右,不过都无包饮品,如加饮品就加6蚊,都合理。去骨口水鸡饭(中)饭有得拣大或中,价钱差10蚊,由于不是太肚饿所以就拣个中size,黎到饭量就约1个饭碗左右,唔太肚饿当茶餐食都ok,先讲讲饭可拣白饭同油饭,我就拣油饭,佢地都系我钟意既黄姜饭,黄姜味少少唔太浓,饭既质量偏硬身少少,我个人就ok,好过食湿饭,口水鸡都系用返去骨海南鸡,辣汁同鸡系分开上,鸡俾左脾位都几滑,鸡皮都爽口系差咁d啫喱,辣汁就少少酸辣同平时食开既口水鸡辣汁有分别,都缺咁d花生香,我个人如果当海南鸡点酸辣汁食系ok既,但如果一心想食正式既口水鸡个感觉就会差d。冻柠茶跟餐加6蚊,叫左少甜但都朗偏甜dd,如果无少甜可能会更甜,要留意下,茶味轻微,冻饮水准普通无特别出色。整体黎讲海南鸡小店质素都叫唔错,价钱都算合理,行开附近想食海南鸡我都会再食。
去骨口水鸡饭(中)
冻柠茶