餐厅: 你好!茶飯
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
终于有时间同男朋友👫去食朋友介绍,位于何文田广场嘅台湾餐厅🍽️。餐厅座位🛋️开扬,坐得都几舒服。🥰枱面放到烤鱼之余,仲可以放到一连串嘅食物。😎我地入门口前已经见到menu有‘’码头烤鱼‘’,😙因为制作需时,我地入座后即刻叫。😛🐟 香甜鲜浓番茄汤 - 海鲈鱼烤鱼嘅配菜有好多,包括萝卜、红薯粉、金菇等等。呢d配料索汤最正😍。番茄汤底🍅甜甜酸酸嘅几醒胃。🤭我地另外叫埋莲藕片、响铃、鸭血、午餐肉、蜂巢金钱肚做火锅料。🤗食烤鱼之余仲可以打埋边炉。✌🏽海鲈鱼大条,食极都食唔哂咁。🤠店员好认真,上个海鲈鱼时会开著倒数计。🤫我地等7️⃣分钟就可以享受条鱼啦。🥚 皮蛋豆腐冷盘食个皮蛋豆腐。😊豆腐够滑,酱汁味道啱啱好,唔会太浓味。😉🐔 塔香盐酥鸡炸粉唔厚,食到鸡肉嘅嫩滑。☺️落咗盐调味,同台湾食到嘅味道一样。🤩🧆 招牌古早味卤味拼盘 (小)⏩️花生、蛋、金钱肚、豆腐、鸡翼、腩片、鸭舌。卤味汁入味,可以食到好多唔同种类嘅小食。😍🍲 鸭血肠旺 (少辣) 成煲上嘅,底下仲有炉坐热。🫶🏽辣度🌶️我地叫咗个少辣,好惹味。😻🐮 蜜糖黑椒牛柳粒薯仔🥔香口,牛柳粒肉质够腍。🤠捞埋蜜糖薯仔,想食多几嚿。😈🧋 脏脏朱古力珍珠奶茶 (冻)面
终于有时间同男朋友👫去食朋友介绍,
位于何文田广场嘅台湾餐厅🍽️。

餐厅座位🛋️开扬,坐得都几舒服。🥰
枱面放到烤鱼之余,仲可以放到一连串嘅食物。😎

我地入门口前已经见到menu有‘’码头烤鱼‘’,😙
因为制作需时,我地入座后即刻叫。😛

🐟 香甜鲜浓番茄汤 - 海鲈鱼
烤鱼嘅配菜有好多,包括萝卜、红薯粉、金菇等等。
呢d配料索汤最正😍。

番茄汤底🍅甜甜酸酸嘅几醒胃。🤭

我地另外叫埋莲藕片、响铃、鸭血、午餐肉、
蜂巢金钱肚做火锅料。🤗
食烤鱼之余仲可以打埋边炉。✌🏽

海鲈鱼大条,食极都食唔哂咁。🤠

店员好认真,上个海鲈鱼时会开著倒数计。🤫
我地等7️⃣分钟就可以享受条鱼啦。

🥚 皮蛋豆腐
冷盘食个皮蛋豆腐。😊
豆腐够滑,酱汁味道啱啱好,唔会太浓味。😉

🐔 塔香盐酥鸡
炸粉唔厚,食到鸡肉嘅嫩滑。☺️
落咗盐调味,同台湾食到嘅味道一样。🤩

🧆 招牌古早味卤味拼盘 (小)
⏩️花生、蛋、金钱肚、豆腐、鸡翼、腩片、鸭舌。
卤味汁入味,可以食到好多唔同种类嘅小食。😍

🍲 鸭血肠旺 (少辣)
成煲上嘅,底下仲有炉坐热。🫶🏽
辣度🌶️我地叫咗个少辣,好惹味。😻

🐮 蜜糖黑椒牛柳粒
薯仔🥔香口,牛柳粒肉质够腍。🤠
捞埋蜜糖薯仔,想食多几嚿。😈

🧋 脏脏朱古力珍珠奶茶 (冻)
面头嘅奶盖好似瀑布咁震憾。👀
钟意打咭影相嘅📸就啱哂啦。

🥃 南投碳烧乌龙茶
简简单单嘅乌龙茶,减腻一流。☺️

🍮 芋圆仙草冻1号
⏩️ 红豆、珍珠、芋圆
以前去到台湾九份必食嘅甜品。😍
嚟到台湾餐厅当然要叫个嚟怀念一下啦。😉

配料份量足够,仲有花奶做底。🥰
味道唔会太甜。🤓

🍮 蜂蜜柠檬百香爱玉
有真正嘅柠檬同青柠,酸酸嘅味道可以分解油腻感。😋
仲有百香果调味,唔会太寡。😼